Bra snickareSnickarfirmor

Skillnaden på en bra och dålig snickarfirma

Det finns många bra snickarfirmor, men det finns också många dåliga. Hur du ska kunna veta skillnaden mellan dem får du veta i den här artikeln. Du får bland annat veta hur du tar reda på information om en snickarfirma samt hur du kan göra när du misstänker att du råkat ut för en fuskbyggare. Något av det värsta man kan råka ut för är nämligen att råka ut för en fuskbyggare, men det finns många varningsflaggor att ta hänsyn till för att slippa det.

Tre varningsflaggor att ta hänsyn till
Att se skillnad på en bra och dålig snickarfirma är lätt när du vet vad du ska titta efter. Det finns nämligen en hel del varningsflaggor att vara uppmärksam på. Tre stycken som du kan hålla extra utkik efter är om snickarfirman:

• Inte vill ge ut skriftliga offerter
En offert ska bland annat innehålla information om vad som ska utföras, vilken tid samt till vilken kostnad. Den ska vara gratis, skriftlig och icke bindande. I de fall en snickarfirma inte vill ge ut en skriftlig offert och/eller anser att den är bindande, bör du ta det som en stark varningsflagga.

• Vill ha betalt i förskott och/eller kontant
Ingen seriös snickarfirma vill ha betalt innan jobbet är utfört enligt vad som står i offerten. Betalningen ska kunna ske som regel på faktura. Vill firman ha betalt innan allt är klart enligt offerten och/eller endast accepterar kontanter är det också en viktig varningsflagga.

• Inte finns registrerad på nätet
Om ett företag inte finns registrerat på nätet i form av en hemsida eller ens en sida hos allabolag.se, är det något du bör gräva djupare i. Det kan nämligen vara så att företaget inte alls är ett riktigt företag. En sådan aktör vill du inte ha att göra med.

Gör din research
För att undvika att råka ut för oseriösa aktörer, är det viktigt att du gör din research. Du har alla möjligheter att kolla upp företagen via nätet. På sidor som allabolag.se kan du se om firman har F-skatt samt se om företaget är konkurshotat. Ser siffrorna dåliga ut är det viktigt att du tar det i beaktande då det kan innebära att du är nära att anlita ett konkurshotat företag. Du kan även ta reda på om företaget har bra omdömen på nätet. Har de en Facebooksida, hemsida eller ett konto på Instagram, kan du även där söka efter information om exempelvis tidigare utförda arbeten. Många lägger upp bilder på tidigare projekt som referenser. Om du mot förmodan råkar ut för en fuskbyggare är det Allmänna reklamationsnämnden du ska vända dig till med en anmälan.