Bra snickareSnickarfirmor

Få jobbet gjort med hantverkare

Har du något renoveringsprojekt där hemma som du har gått och tänkt på länge men som du aldrig kommer till skott med? Eller är det till och med så pass att du har påbörjat en renovering men helt och hållet inte avslutat den? Det är inte alls ovanligt att hemmafixare inte får det absolut sista gjort, så som golvsocklar och andra detaljer.

För att slippa gå och våndas över sådana små onödigheter eller få ditt projekt gjort kan det vara värt att anlita en hantverkare. Men innan du anlitar en hantverkare finns det lite saker du bör tänka på, så att det blir så bra som möjligt.

Välj hantverkare med omsorg
Det viktigaste är att du väljer hantverkare med omsorg. Se över vilka alternativ du har att välja på. Kontakta olika hantverkare och be om både offert och referenser. Tänk på att om du endast har småfix som ska göras är det inte alla hantverkarfirmor som ställer upp.

En seriös hantverkare lämnar alltid en kostnadsfri offert. Det är då viktigt att du är så detaljerad som möjligt i din beskrivning med vad det är du behöver hjälp med för att offerten faktiskt ska stämma.

ROT-avdrag
Du har möjlighet att göra ROT-avdrag på arbetskostnaden. Men då behöver hantverkaren ha F-skattsedel för igaming utan svensk licens, så se till att du väljer en seriös hantverkare som har alla papper på plats. Kom dock ihåg att det endast är arbetskostnaden du får göra ROT-avdrag på, inte materialet.